Представа „Ударна Вест“, 11.03.2023. – Велика сала Новосадског позоришта

Драге колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да ће Адвокатска комора Војводине – Огранак у Новом Саду, организовати дана 11.03.2023. године у 19 часова ( Велика сала Новосадског позоришта – Úјвидéки Сзíнхáз ) гледање представе „УДАРНА ВЕСТ“ , а након тога трибину о теми представе ( утицај традиционалних и нових медија на друштво, могућности и последице медијских манипулација, однос медија и страха који се производи, медијска писменост грађана…)

Основни подаци о представи, теми исте и учесницима :

УДАРНА ВЕСТ

О медијима и страху
Позоришна представа
Ауторски пројекат Марка Грубића и Милене Богавац

Играју:
Мина Николић и Ђорђе Живадиновић Гргур

Стручни консултанти и консултанткиње:
Урош Антић, Милена Драгићевић Шешић, Роберт Чобан, Јована Глигоријевић, Магда Јањић, Марија
Ратковић, Антонела Риха, Ирена Ристић, Александар Тимофејев, Александар Жикић

Текст и режија: Милена Богавац

Асистент режије: Марко Грубић

Оригинална музика и видео: Марко Грубић

Костимографија: Сташа Јамушаков

Продукција: Тринидад д.о.о, Нови Сад

Копродукција: Културни центар Град, Београд

Представа УДАРНА ВЕСТ бави се феноменологијом медија масовних комуникација у савременом друштву, с посебним фокусом на однос медија и страха, односно – на медијски генерисану параноју и неурозу човека данас. Полазећи од питања: зашто су ударне вести увек лоше, представа се развија у динамичну, трагикомичну инсценацију студије о природи савремених медија и њиховом утицају на психу појединца, као и на друштвене обрасце понашања.

Циљ ове представе је, дакле – продукција знања из области медијске писмености, што може бити превентива распрострањеној анксиозности и поремећајима пажње.

Осим у градовима у Србији, “Ударна вест” до сада је са успехом одиграна и у Загребу, Тивту, Фажани, Пули, Прагу, Рогашкој слатини, Сарајеву, Котору, Пљевљима, Будви, те је позвана и да гостује у Паризу, Ријеци, Осијеку, Стокхолму.

Линк на једну од критика:

http://www.kazaliste.hr/index.php?p=article&id=2982&fbclid=IwAR0wMdhhV-LCYW-v__UlKYXIZakeqwg2rRSoJwgaUEs-h9S4oUthi43TPOM

Фејсбук страница:

https://www.facebook.com/udarnavest.predstava

Непосредно након извођења представе, организоваћемо на истом месту (сали Новосадског позоришта) трибину о односу медија и страха, медијској писмености, медијским манипулацијама, положају традиционалних и утицају нових медија на друштво.

Модератори трибине су аутори представе, Милена Богавац и Марко Грубић, а у дискусији ће учествовати адвокат Владимир Хоровиц и оснивач и власник медијске компаније “Колор прес група”, Роберт Чобан.

Број места за гледаоце у Новосадском позоришту је ограничен. Пријављивање се врши на мејл огранка (akvogns@gmail.com), карте се по редоследу пријављивања могу подићи код секретара Огранка АКВ у Новом Саду. Адвокати из Огранка Новог Сада могу по договору преузети карте и за своје приправнике односно особе са којима би дошли на представу.

С поштовањем,

Огранак Адвокатске коморе Војводине у Новом Саду